2 Haziran 2011 Perşembe

Obezite hayvanlara da sıçradı!

ABD'de yapılan bir araştırma, kötü ve düzensiz beslenme alışkanlıklarının hayvanlara da yansıdığını ortaya koydu. Neredeyse tüm evcil hayvanların kayıt altında tutulduğu ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, Amerikalıların kendi kötü beslenme alışkanlıklarından kedi ve köpekler de nasibini aldı. Amerikan Veteriner Araştırmaları Dergisi tarafından yapılan çalışma, 7.2 milyon köpeğin obez, 26 milyon köpeğin fazla kilolu olduğunu ortaya çıkardı.
Ülkede yaşayan kedilerden, 15.7 milyonunun obez, 35 milyonunun da fazla kilolu olduğu açıklandı. Ülke genelinde yapılan çalışma sonuçlarına göre, ABD’deki kedi ve köpeklerin yüzde 40’ının obez ya da fazla kilolu olduğu, 7 yaşını aşmış köpekler ile kedilerin yarıdan çoğunun (köpeklerde yüzde 52.1, kedilerde yüzde 55) obez ya da fazla kilolu olduğu belirtildi.


Net bir rakam ortaya konulamamasına karşın, evcil hayvanların obez ya da aşırı kilolu olmasının yarattığı sağlık sorunlarının ülkeye milyarlarca dolara mal olduğu bildirildi.

ABD'de obeziteyi engellemek için her yıl 150 milyar dolar harcanıyor. ABD Hastalık Denetim ve Önleme Merkezi, yetişkin her 4 ABD’liden birinin aşırı kilolu olduğunu, ülke çapında obez insan sayısının yüzde 26’yı geçtiğini, özellikle Güney eyaletlerinde aşırı şişman nüfusun sayısının ürkütücü boyutlara ulaştığını açıklamıştı. Nafiz ALBAYRAK/NEW YORK, (DHA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hayvan Bakımı, Hayvan Eğitimi, Hayvan Resimleri ********* Veterinerlik & Hayvan Sağlığı