7 Ekim 2015 Çarşamba

Köpeğinizin Size İtaat Etmesini Sağlayacak 9 Kolay Yol

Köpeğinizin size itaat etmesini istiyor ama bunu nasıl sağlayacağınızı bilemiyorsanız işte size bazı ipuçları.

1. Enerjisini atın

Durun hemen eğitim demeyin önce köpeğinizi mutlu bir köpek yapın ve onu düzenli olarak gezmeye götürün. Çünkü enerjisini atan köpek eğitime daha iyi konsantre olur.

2. Kararlı ve sabırlı olun

Köpeğiniz yaşı kaç olursa olsun küçük bir çocuk gibidir. Sizinle beraberken oynamak ve söylediklerinize direnme eğiliminde olacaktır. Kararlı ve sabırlı olun, sizin istediğiniz şekilde hareket etmesi gerektiğini hissettirin. Komutları sık sık tekrar edecek sabrı gösterin.

3. Aynı anda çok komut öğretmeyin

Daha hızlı sonuç alabilmek için bir eğitim sürecinde yalnızca bir komut üzerinde çalışın. Köpeğiniz o komutu öğrendikten sonra diğer komut için eğitime başlayın.

4. Komutları doğru verin

Verdiğiniz komutların kısa ve basit olması köpeğinizin öğrenme sürecini hızlandıran en önemli etkenlerden biri. Yapmasını istediğiniz şey ne kadar karmaşık olursa olsun, bunu "otur", "kalk", "dön" gibi basit ve kısa bir komutlarla yaptırmaya çalışın.

5. Hızlı olun

Eğitim sabır gerektiren uzun bir süreçtir, ancak bu süreci kısaltmak için köpeğinizin davranışlarına vereceğiniz tepkileri doğru zamanda vermeniz çok önemli. Yapılan araştırmalar köpeklerin herhangi bir şeye verilen tepki 30 saniyeden daha sonra olduğunda o tepkiyi neye verdiğinizi anlamakta zorlandığını gösteriyor.

6. Cezalandırmayın

Köpeğinizle olan iletişimininiz hem sizin hem de onun mutluluğu için en önemli etken. Onu eğitirken pozitif yöntemleri kullanın, ödüllendirin ama fiziksel ya da psikolojik olarak cezalandırmayın, görmezden gelmeyin, ilgisiz davranmayın. Yapmamasını istediğiniz için kararlı bir ses tonuyla söyleyeceğiniz "Hayır!" sözcüğü cezadan daha etkilidir.

7. Dokunmanın önemini unutmayın

İtaat eğitimi esnasında gerek köpeğinizin yapmasını istediğiniz davranışları anlamasını sağlarken gerekse de doğru yaptıkları ve öğrendikleri şeyler için ödüllendirirken köpeğinizle aranızdaki en önemli iletişim biçimi olan dokunmanın ve sevmenin etkisini yabana atmayın.

8. Oyuncakları ve oyunu kullanın

Pozitif köpek eğitiminin en önemli öğelerinden biri olan oyunu sadece eğlence amaçlı değil eğitim amaçlı da kullanın. Vermek istediğiniz eğitimi oyunla birleştirebileceğiniz gibi oyunu bir ödül olarak da kullanabilirsiniz. Unutmayın, eğlenirken köpekler daha verimli öğrenirler.

9. Takdir edin

Her ne kadar köpekler dilimizi anlayamasa da ses tonumuzdan, davranış şekillerimizden onlara olan sevgimizi ya da kızgınlığımızı anlayabilirler. O yüzden itaat eğitimleri esnasında mutlaka "İyi köpek!" "Aferin!" gibi cümleleri doğru ses tonuyla kullanın.


Hayvan Bakımı, Hayvan Eğitimi, Hayvan Resimleri Veterinerlik & Hayvan Sağlığı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hayvan Bakımı, Hayvan Eğitimi, Hayvan Resimleri ********* Veterinerlik & Hayvan Sağlığı