8 Eylül 2018 Cumartesi

Kedilerin Tüy Dökmesini Nasıl önleriz?

Kedilerin Tüy Dökmesini Azaltmanın 5 Yolu

Kediler çok sevilseler de nedense döktükleri tüyler bazı kedi sahiplerini çok rahatsız ediyor, oysaki bizce gülü seven dikenine nasıl katlanıyorsa kediyi seven de tüyüne katlanmalı 🙂 . Ama tabi bazı durumlarda kedilerin tüy dökmesi gerçekten rahatsız edici boyutlara ulaşabiliyor ve bunu dikkate almak gerekiyor zira normalin dışında tüy dökülmesi durumunun altında bazen ciddi sağlık sorunları yatıyor olabilir.  Ayrıca kedilerin aşırı tüy dökmesini engellemek de mümkün. Bunun için tabi ki kediye doğru bakmak gerekiyor. İşte kedilerin tüy dökmesi nasıl azaltılır sorusunun yanıtları.

1- Düzenli tarayın!

Kedileri düzenli olarak fırçalamak tüy dökülmesine karşı en etkili yöntemlerden biri.
Kedileri düzenli olarak fırçalamak tüy dökülmesine karşı en etkili yöntemlerden biri.
Kediler normal olarak tüy dökerler ve özellikle mevsim geçişlerinde yani bahar aylarında eski mevsim için çıkarttıkları tüyleri döküp yerine yeni mevsime uygun tüyler çıkartırlar. Zaten hayatını pisilerle paylaşanlar da en çok bu dönemlerde tüylerden şikayet ederler. Kedileri yalnızca bahar aylarında değil her zaman düzenli olarak taramak hem tüylerinin daha sağlıklı olmasını ve daha az dökülmesini sağlar hem de dökülen tüylerin etrafa saçılmasını engeller.

2- Doğru besleyin

Doru beslenen kedilerin tüyleri çok dökülmez!
Doru beslenen kedilerin tüyleri çok dökülmez!
Bir kedinin sağlıklı olmasının yolu doğru beslenmesinden geçer ve bu tüy sağlığı için de geçerlidir. Vücudunun gereksinim duyduğu maddeleri yeterli miktarda
alan kedilerde tüy dökülmesi rahatsız edici boyutta olmaz. Bunun için size öncelikli tavsiyemiz kediniz için mama seçerken yaşını ve varsa özel sağlık koşullarını göz önünde bulundurmanız

3- Veteriner kontrollerini aksatmayın

Kedileri düzenli olarak veterinere götürmek önemli.
Kedileri düzenli olarak veterinere götürmek önemli.
Yazımızın başında da söylediğimiz gibi kedilerin normalden fazla tüy dökmesinin altında bazı sağlık sorunları da yatıyor olabilir. Yani düzenli olarak veterinere götürülüp kontrolleri yaptırılan kedilerde tüy dökme sorunu ile karşılaşılma olasılığı çok düşüktür.

4- Kedinizin susuz kalmamasına özen gösterin!

Susuzluk kedilerin tüy dökmesine yol açabiliyor!
Susuzluk kedilerin tüy dökmesine yol açabiliyor!
Kedilerde tüy dökülmesi nedenleri içinde en önemlilerinden biri de susuzluk, zira susuzluk kedilerin tüy dökmesine yol açabiliyor. Bu nedenle kedinizin su kabında daima bol ve taze su bulundurun.

Hayvan Bakımı, Hayvan Eğitimi, Hayvan Resimleri Veterinerlik & Hayvan Sağlığı Kedilerin Tüy Dökmesini Nasıl önleriz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hayvan Bakımı, Hayvan Eğitimi, Hayvan Resimleri ********* Veterinerlik & Hayvan Sağlığı